“Dashuritë e verës”: histori hakmarrjeje për të shkuarën apo një takim i rëndësishëm?

Fqinji im nga një ombrellë (ose nga një tendë në një kamping, ose një festë me litar gjatë një shëtitjeje në male) flirton me mua. Pastaj, me kalimin e ditëve, unë kuptova se ai, në fund të fundit, është vërtet i lezetshëm. Në fund të fundit, pse jo? Unë filloj pyes veten: ai është ai një dashuri verore, apo ndoshta ka filluar të mbushë një boshllëk nga e shkuara, apo diçka që mund të evoluojë në një ndjenjë më të rëndësishme?

Si evoluojnë dashuritë e verës– Cilado qoftë arsyeja që lindin, dëshirat verore mund të ndahen në tre lloje: ata që mbijetojnë një javë pas largimit të njërit ose të dy të dashuruarve, ata që i qëndrojnë provës së distancës për ca kohë, por më pas përfundojnë të shuar, ata që nga ana tjetër u rezistojnë vështirësive dhe, me gjithë problemet e shumta, arrijnë të “mbahen” e të konsolidohen në ndjenja më të ndërgjegjshme dhe më të strukturuara.

Mos e diskutoni– Vetë mendimi është dëshpërues: fakti i të qenit i vetëdijshëm për këtë mund të jetë me të vërtetë i tepërt, veçanërisht në fazat e hershme të marrëdhënies, dhe ta bëjë atë të ikë. Të kemi kujdes, pra, të mos ia besojmë këtë sekret mikut tonë të ri: për të mos u detyruar të gënjejmë hapur, ne refuzojmë t’u përgjigjemi pyetjeve shumë personale, veçanërisht për historitë tona të mëparshme dhe shmangim hetimin e tij.

A e pëlqejmë vërtetë? – Ndërkohë që po vëzhgojmë, me kujdes, por edhe me optimizëm, se si evoluon marrëdhënia e re, le të përpiqemi të kuptojmë se çfarë kërkojmë: nëse jemi të kënaqur me një histori të pakërkuar, vetëm për të zgjatur gëzimin e festave dhe për të kapërcyer përfundimisht në zi, kur të kthehemi në qytet mund të mbajmë kontakte me të riun dhe të kalojmë momente të këndshme së bashku, pa shumë pritshmëri. Nëse, nga ana tjetër, duam një histori të re të rëndësishme, le t’i japim një shans marrëdhënies, duke u përpjekur të thellojmë njohuritë e ndërsjella, por pa u mashtruar së tepërmi dhe pa e lënë veten të shkojmë shumë, të paktën edhe për ca kohë: siç thamë. në fillim dhe siç mëson përvoja, shumica e dashurive verore “skadojnë” sapo të ktheheni në shtëpi./REVISTA PSIKOLOGJIA

“Dashuritë e verës”: histori hakmarrjeje për të shkuarën apo një takim i rëndësishëm?

Ju mund të regjistroheni në buletinin tonë të lajmeve plotësisht falas

Mos e humbisni mundësinë për t'u informuar për lajmet më të fundit dhe eksluzive, filloni tani abonimin tuaj falas me e-mail.

Welcome

Instalo aplikacionin tonë
×
Na ndiqni

Na ndiq në Facebook