Zbuloni çfarë tregojnë gishtat për personalitetin tuaj

Gjymtyrët e sipërme, veçanërisht gishtat, janë një nga pjesët më fleksibël dhe më shprehëse të trupit të njeriut. Falë gishtërinjve tanë ne mund të kapim, mbajmë, prekim dhe komunikojmë. Çdo gisht ka muskujt dhe nervat e veta që kontrollojnë lëvizjen dhe ndjesinë. Megjithatë, gishtat nuk janë të dobishëm vetëm për aktivitete fizike; ato gjithashtu mund të japin të dhëna për karakteristikat tona të personalitetit.

1

Lidhja mes gishtave dhe personalitetit

Një nga karakteristikat më të njohura të gishtërinjve është gjatësia e tyre. Studiuesit kanë zbuluar se ekspozimi i hormoneve prenatale lidhet me raportin e gjatësisë së gishtit të dytë (indeksit) me të katërtin (unaza).

Gjithashtu, mënyra se si i mbani gishtat mund të tregojë tipare të personalitetit. Për shembull, nëse keni tendencë të ndërthurni gishtat me forcë, kjo mund të sugjerojë nevojën për kontroll dhe rregull. Nëse i mbani gishtat të qetë dhe të lirshëm, kjo mund të sugjerojë një personalitet më të shkujdesur dhe të hapur.

Forma e gishtërinjve tuaj gjithashtu mund të zbulojë diçka për personalitetin tuaj.

Llojet e gishtërinjve dhe tiparet e tyre të personalitetit

Ndërsa çdo gisht është unik, ka disa karakteristika të përbashkëta që lidhen me secilin lloj gishti. Këtu janë disa nga llojet më të zakonshme të gishtërinjve dhe tiparet e tyre të personalitetit:

 

Gishti katror

Gishti katror karakterizohet nga një majë e gjerë katrore. Njerëzit me këtë lloj gishti janë zakonisht praktikë, realistë dhe punëtorë.

Gishti i drejtuar

Një majë e ngushtë dhe e zgjatur e gishtit karakterizon gishtin me majë. Njerëzit me këtë lloj gishti janë zakonisht krijues, intuitivë dhe artistikë.

Gishti i shpatullës

Një majë e gjerë dhe e sheshtë karakterizon gishtin shpatullor. Njerëzit me këtë lloj gishti janë zakonisht energjikë, aventureske dhe spontane. Ata janë marrës të natyrshëm të rrezikut dhe lulëzojnë në përvojat dhe sfidat e reja.

Gishti artistik

Një formë e lakuar dhe e zgjatur karakterizon gishtin artistik. Njerëzit me këtë lloj gishti janë zakonisht krijues, artistikë dhe ekspresivë. Ata dëshirojnë vetë-shprehjen dhe shpesh tërhiqen nga ndjekjet artistike si piktura, shkrimi ose aktrimi.

Gishti konik

Një majë e rrumbullakosur dhe pak e theksuar karakterizon gishtin e ngushtuar. Njerëzit me këtë lloj gishti janë zakonisht të ndjeshëm, empatikë dhe intuitivë.

Pyetje të shpeshta

A mund të ndryshojnë gishtat e mi me kalimin e kohës?

Po, gishtat e këmbëve tuaja mund të ndryshojnë me kalimin e kohës për shkak të faktorëve si plakja ose lëndimi.

A tregon një ndryshim në formën e gishtit një ndryshim në personalitet?

Jo nuk ka! Nuk ka rëndësi se sa ndryshon gishti juaj me kalimin e kohës. Nëse duhen besuar kërkimet, sigurohuni që veçoritë të cilave u tregoi gishti juaj më parë nuk do të ndryshojnë pavarësisht nga ndryshimet në formën e gishtërinjve tuaj.

A ka lidhje ngjyra e gishtit me personalitetin tuaj?

Jo! Cilado qoftë ngjyra e gishtit tuaj, ajo nuk do të përfaqësojë ndonjë karakteristikë të veçantë apo tipar personaliteti.

” “

Zbuloni çfarë tregojnë gishtat për personalitetin tuaj

Ju mund të regjistroheni në buletinin tonë të lajmeve plotësisht falas

Mos e humbisni mundësinë për t'u informuar për lajmet më të fundit dhe eksluzive, filloni tani abonimin tuaj falas me e-mail.

Welcome

Instalo aplikacionin tonë
×
Na ndiqni

Na ndiq në Facebook