Operacioni ndërkombëtar/ Mbyllen 12 526 faqe interneti që ofronin mallra të falsifikuara dhe përmbajtje pirate, sekuestrohen produkte me vlerë 3.8 mln

Operacioni

Agjencitë e zbatimit të ligjit nga 27 vende morën pjesë në edicionin e 13-të të Operacionit “Në faqet tona”, një operacion i koordinuar nga Europol për të hequr faqet e internetit që ofrojnë mallra të falsifikuara ose të përfshira në piraterinë në internet.

Operacioni i përsëritur, i cili mbështetet nga Eurojust dhe INTERPOL, synon, heton dhe sekuestron faqet e internetit që strehojnë një sërë përmbajtjesh të paligjshme.

Policia e Shtetit, ishte pjesëmarrëse në operacionin ndërkombëtar për goditjen e veprimtarisë kriminale në fushën e krimeve kibernetike për shitjet online të produkteve të falsifikuara.

Operacioni ndërkombëtar mbylli faqet e internetit me përmbajtje pirate, që ofronin mallra të falsifikuara.
Gjatë operacionit u mbyllën 12 526 faqe interneti me përmbajtje pirate dhe u sekuestruan 127 365 produkte të falsifikuara me vlerë 3.8 milionë euro, të cilat shiteshin nëpërmjet këtyre faqeve.

Agjencitë e zbatimit të ligjit nga 27 vende morën pjesë në edicionin e 13-të të operacionit të koordinuar nga Europol, për të mbyllur faqet e internetit që ofrojnë mallra të falsifikuara ose të përfshira në piraterinë në internet.

Çështjet kryesore vazhdojnë të jenë shkeljet e pronësisë intelektuale në markat tregtare, si dhe në përmbajtjen me të drejtë autori, të disponueshme në televizionin e protokollit të internetit (IPTV) dhe shërbimet e transmetimit të filmave, platformat e ndarjes nga kolegët dhe faqet e internetit të pritjes.

Gjatë operacionit, i cili u zhvillua nga 1 maji deri më 14 nëntor, u dokumentua se shumë produkte të falsifikuara po grumbullohen brenda kufijve të Bashkimit Evropian dhe se krimi i pronësisë intelektuale është i ndërthurur ngushtë me krimin e rëndë dhe të organizuar.

Vendet pjesëmarrëse: Shqipëria, Belgjika, Bullgaria, Brazili, Kolumbia, Kroacia, Republika Çeke, Danimarka, Franca, Gjeorgjia, Greqia, Hungaria, Irlanda, Italia, Kosova**, Lituania, Malta, Moldavia, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Portugalia, Rumania, Sllovenia , Spanjë, Zvicër, Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara.
Gjatë operacionit u ndaluan 14 persona, të akuzuar për shitje të produkteve me anë të faqeve me përmbajtje pirate.

Operacioni ndërkombëtar/ Mbyllen 12 526 faqe interneti që ofronin mallra të falsifikuara dhe përmbajtje pirate, sekuestrohen produkte me vlerë 3.8 mln

Ju mund të regjistroheni në buletinin tonë të lajmeve plotësisht falas

Mos e humbisni mundësinë për t'u informuar për lajmet më të fundit dhe eksluzive, filloni tani abonimin tuaj falas me e-mail.

Welcome

Instalo aplikacionin tonë
×
Na ndiqni

Na ndiq në Facebook