Kuvendi i Shqipërisë iniciativë për shfuqizimin e ligjit të luftës me Greqinë, kërkon grup pune mes dy parlamentëve…

Kuvendi i Shqipërisë, duke vlerësuar rëndësinë e madhe dhe nivelin shumë të mirë të marrëdhënieve dypalëshe strategjike me Greqinë, ka marrë iniciativën e veprimeve konkrete, me qëllim shfuqizimin e ligjit për luftën me Greqinë.

Parlamenti i Shqipërisë kërkon që të dyja parlamentit, ai shqiptar dhe ai grek, të ngrenë një grup pune për këtë çështje.

“Parlamenti shqiptar fton Parlamentin e Republikës së Greqisë të mbështesin përpjekjet e qeverisë së tyre për jetësimin e vullnetit politik të shprehur më shumë se një herë nga Ministrat e Jashtëm të Republikës së Greqisë për abrogimin e Ligjit të Luftës Nr. 2636/40 me Shqipërinë, dhe në këtë frymë pozitive të marrin në konsideratë e të miratojnë çdo instrument ligjor që do ti shërbente korrigjimit të kësaj situate që nuk përputhet me realitetet e marrëdhënieve dypalëshe Shqipëri-Greqi”, thuhet në njoftimin e Kuvendit të Shqipërisë.

 

Arena e Lajmit

Kuvendi i Shqipërisë iniciativë për shfuqizimin e ligjit të luftës me Greqinë, kërkon grup pune mes dy parlamentëve…

Ju mund të regjistroheni në buletinin tonë të lajmeve plotësisht falas

Mos e humbisni mundësinë për t'u informuar për lajmet më të fundit dhe eksluzive, filloni tani abonimin tuaj falas me e-mail.

Welcome

Instalo aplikacionin tonë
×
Na ndiqni

Na ndiq në Facebook