Fillimi i ditës me joga të qeshur: përfitimet e mrekullueshme

E qeshura është një mënyrë për të festuar jetën, për të hequr qafe shqetësimet, për të çliruar mbrojtjen psikologjike, kontrollin dhe frikën. Është gjithashtu një mënyrë e mrekullueshme për t’u afruar me njëri-tjetrin, për të ndarë gëzimin e jetës, për të treguar veten për atë që jeni. Kjo është arsyeja pse do të ishte e rëndësishme të praktikoni në mënyrë të zakonshme jogën e të qeshurit: një praktikë orientale që përzien ushtrimet e frymëmarrjes me të qeshurën e vetë-induktuar.

Përfitimet e jogës së të qeshurit

E qeshura është e mirë në shumë mënyra. Këto janë efektet pozitive më të rëndësishme:

1- edhe nëse nuk na duket sikur kur qeshim, ne kryejmë një ushtrim të rëndësishëm fizik në nivelin e barkut: sa më shumë qeshim, aq më shumë mbahemi në formë!

2- Edhe zemra stërvit dhe për këtë arsye presioni i gjakut tonë rregullohet.

3- Lejon çlirimin e emocioneve: në këtë mënyrë ato nuk kthehen në simptoma fizike dhe nuk mbeten brenda nesh duke krijuar mendime, frikë dhe shqetësime të shtrembëruara.

4- E qeshura çliron endorfinë që pakësojnë shqetësimet e trupit dhe mendjes.

5- Trupi ynë relaksohet sepse e qeshura vepron drejtpërdrejt në diafragmën e cila është e lidhur me sistemin nervor parasimpatik. Në këtë mënyrë forcohet edhe puna e mushkërive.

6- Është ngjitëse dhe krijon një përhapje të mirëqenies dhe argëtimit rreth atyre që qeshin.

BURMI/ PSIKOLOGJIA

Fillimi i ditës me joga të qeshur: përfitimet e mrekullueshme

Ju mund të regjistroheni në buletinin tonë të lajmeve plotësisht falas

Mos e humbisni mundësinë për t'u informuar për lajmet më të fundit dhe eksluzive, filloni tani abonimin tuaj falas me e-mail.

Welcome

Instalo aplikacionin tonë
×
Na ndiqni

Na ndiq në Facebook