Pjesë e paketës anti-korrupsion/ Dyshimet për korrupsion, klientelizëm e arbitraritet, Tabaku prezanton nesër 5 projektligjet e dorëzuara në Parlament

0d7a40d4 E1ae 4860 8327 Ba4749ada290

Deputetja e PD-së Jorida Tabaku, ka bërë me dije se të mërkurën do të prezantojë në Komisionin e Ekonomisë, dy nga projektligjet e dorëzuara prej sa në Parlamentin e Shqipërisë.

Tabaku sqaron se propozimet janë pjesë e paketës anti-korrupsion, dhe se është një nismë që e ka lançuar në verën e vitit 2022 pas përfundimit të Komisionit Hetimor të Inceneratorëve.

Dy nga 5 projektligjet e dorëzuara prej saj në Parlamentin e Shqipërisë:

Ne fokus te ndryshimeve jane vendosur transparenca me publikun dhe detyrimi i Agjencise se Trajtimit te Koncesioneve si institucioni pergjegje per Rregjistrin e koncesioneve/ppp qe te publikoje nje lise te percaktuar dokumentash, parandalimi i dhenies me koncesion apo PPP te fondeve publike ndaj qytetareve te denuar apo ndeshkuar per nje set veprash penale ku perfshihen pervec te tjerash, korrupsioni, mashtrimi dhe pastrimi i parave.

Në projektligjin e propozuar në dhjetorin 2022, deputetja Tabaku vë në dukje problematikën e shfaqur nga Ligji I investitorëve Strategjikë duke nënvizuar dyshimet për korrupsion, favorizim, klientelizëm dhe arbitraritet, në vendimmarrjen mbi dhënien e statusit të investimit/investitorit strategjik nga ana e Komitetit të Investimeve Strategjike, kanë ndikuar që numri i projekteve apo vlera e investimeve, të përfituara nga investitorët e huaj të jetë tepër modeste, krahasuar me numrin apo vlerën e investimeve, të përfituara nga investitorët shqiptarë.

Propozimet e deputetes Tabaku janë pjesë e paketës Anti-korrupsion, një nismë që deputetja e ka lançuar në verën e vitit 2022 pas përfundimit të Komisionit Hetimor të Inceneratorëve.

Arena e Lajmit

Pjesë e paketës anti-korrupsion/ Dyshimet për korrupsion, klientelizëm e arbitraritet, Tabaku prezanton nesër 5 projektligjet e dorëzuara në Parlament

Ju mund të regjistroheni në buletinin tonë të lajmeve plotësisht falas

Mos e humbisni mundësinë për t'u informuar për lajmet më të fundit dhe eksluzive, filloni tani abonimin tuaj falas me e-mail.

Welcome

Instalo aplikacionin tonë
×
Na ndiqni

Na ndiq në Facebook